уторак, 5. октобар 2021.

Detaljno objašnjavamo ŠTA JE – CAR DETAILING

 Povodom sve aktuelnije usluge Car detailing-a u Srbiji, ekipa je obišla nekoliko renomiranih firmi koje se bave detaljnim sredjivanjem vozila da bi svojim čitaocima pojasnila uslugu visokokvalitetnog sredjivanja četvorotočkaša, a ujedno i objasnila termin CAR DETAILING koji je sve više popularan u našem društvu.


Car detailing je novi trend u auto-moto svetu. Već neko vreme je zastupljen u inostranstvu, a sve popularniji postaje i kod nas. Sama reč detailing znači detalji, obraćanje pažnje do najsitnijih detalja.

Šta podrazumeva Car detailing?
-Spoljno pranje vozila:
- 2 kofe : U jednoj kofi je šampon za pranje kola, a u drugoj kofi je čista voda. Pranje se vrši tako što se automobil pre svega pokvasi, zatim se rukavica natopi u kofi sa šamponom, opere se deo automobila i nakon toga se rukavica ispere u kofi sa svežom čistom vodom. Na taj način se skupljene čestice prljavštine isperu iz rukavice, u zasebnu kofu, što ostavlja čistu rukavicu i čistu vodu u kofi sa šamponom. Najbolje su rukavice od jagnjeće dlake (lambswool), takodje su odlične od ovčije dlake (sheepskin), a nisu loše ni mikrofiber.

- Aktivna pena
- Dekontaminacija glinom
- Poliranje, odmašćivanje, NANO keramička zaštita
- Pranje i sredjivanje felni i kočionog sistema ( skidanje, pranje i poliranje felni, čišćenje i farbanje kočionih klešta ).


- Pranje uvala vrata, motora i motornog prostora, prtljažnog prostora...
- Unutrašnje pranje vozila – dubinsko pranje enterijera uz odredjeni DRESSING ( odgovarajući tretman odredjenih delova i materijala u vozilu ( presvlake od sintetičkih tepiha, vinil, koža, razna prirodna vlakna, kompoziti od karbonskih vlakana, plastika i drugi, što zahteva upotrebu raznih tehnika i proizvoda za čišćenje i negu ).

- Poliranje farova, šoferšajbne, keramička zaštita za stakla....

Efekat sredjivanja vozila poznatog kao CAR DETAILING je takoreći. „VOZILO IZ SALONA“ i zahteva mnogo više vremena od običnog pranja, neretko i do nedelju dana.


Pored stručnosti i znanja, iskustva u poslovima sredjivanja vozila, potrebna su i kvalitetna hemijska sredstva da bi učinak bio besprekoran. Na tržištu Srbije, proteklih godina, brendovi koji se posebno izdvajaju i koji su prepoznati kao osnov visokokvalitetnog pranja i nege vozila, izmedju ostalih su SONAX, MA-FRA, Voulis chemicals, FRA-BER, G-techniq, Chemical Guys, Xpel.... 

Preporučujemo da vaše vozilo sredjujete u licenciranim salonima sa dugogodišnjim iskustvom u estetskom sređivanju vozila.

 

CAR DETAILING je relativno mlad pojam i vrsta usluge u Srbiji, ali krajnji rezultat sredjivanja vozila ovom tehnikom je doprineo da za veoma kratko vreme postane prepoznatljiva i veoma tražena usluga na našem auto-tržištu i doživljava stalnu ekspanziju i raznovrsnost u ponudi.


Нема коментара:

Постави коментар

PRIPREMITE VOZILO PRE TEHNIČKOG Evo zbog čega se NE PROLAZI tehnički pregled, a nisu ogrebotine i manja oštećenja

  Osim gužve u saobraćaju, vozačima muke zadaje i tehnički pregled. Novi pravilnik uneo je nedoumice, građani se žale na kontrolore jer ih v...